Šťavnaté a chutné stehenní maso
Kuřecí stehenní maso je opomíjenou částí, která stejně jako kuřecí prsní maso vyniká v mnoha směrech a v některých ho i předčí.
Šťavnaté a plné chuti
Stehenní maso má oproti prsnímu o něco málo vyšší obsah tuku, ale zato mu o to víc přidá na chuti. Díky vyššímu obsahu tuku je stehenní maso šťavnatější a chutnější. Tuk je totiž nositelem jak chuti, tak šťavnatosti. Při přípravě stehenního masa nemusíte přidávat další tuk při pečení ani grilování.
Cenově dostupnější
Vykostěné kuřecí stehno je oproti prsnímu řízku cenově výhodnější. Pokud rádi chytře nakupujete, zde se opravdu hodí použít rčení „za málo peněz, hodně muziky“.
Výborné na gril
Stehenní maso s kostí i bez kosti vás na grilu opravdu příjemně překvapí. Díky vyššímu obsahu tuku se stehenní maso nebude tak připalovat k roštu a zároveň se nebude vysušovat. Stačí jen maso naložit do oblíbené marinády, nechat určitou dobu marinovat a potom na dobře rozpáleném grilu důkladně propéct.
Máme pro vás tip na marinované kuřecí maso, které můžete rovnou grilovat (odkaz na gril sortiment)
Další články
Původ našeho kuřecího masa?
Naše farmy jsou rozprostřené po celé České republice. Kudy naše maso putuje? Vše začíná u půdy Klíčem úspěšného chovu je především kvalitní...
Proč české kuřecí maso?
V České republice platí přísné normy jak na chov drůbeže, tak při výrobě drůbežího masa, které se u nás chladí pouze vzduchem v moderních...