Přínosy kuřecího masa pro zdraví
Kuřecí maso je bohatým zdrojem bílkovin, tuků, minerálních látek i vitamínů.
Kvalitní bílkoviny
Mezi největší benefity kuřecího masa pro naše zdraví bezesporu patří vysoký obsah kvalitních bílkovin, které jsou pro naše tělo lehce stravitelné. Vysoký obsah bílkovin zase ocení sportovci, kteří budují svalovou hmotu.
Nízké množství tuku
Kuřecí maso obsahuje přirozeně nízké množství tuku, zejména pokud se konzumuje bez kůže. Díky tomu je ideální potravinou pro redukční dietu.
Esenciální aminokyseliny
Obsahuje také všechny esenciální aminokyseliny, jejichž využitelnost v našem těle je vysoká.
Vitamíny a minerály
Kuřecí maso je významným zdrojem vitamínů, především skupiny B a vitamínů rozpustných v tucích A a D. Vitamíny skupiny B pomáhají tělu metabolizovat sacharidy, aminokyseliny i tuky. Kuřecí maso obsahuje také řadu minerálů jako železo, vápník, sodík, fosfor, hořčík a zinek.
Nejnižší uhlíková stopa
Pokud máte rádi maso a zároveň chcete minimalizovat dopady na životní prostředí je kuřecí maso lepší volbou mezi jinými masy. Z nejčastěji konzumovaných druhů masa produkuje kuřecí maso nejméně oxidu uhličitého (6,9 kg CO2). Zdroj EWG and CleanMetrics
Další články
Původ našeho kuřecího masa?
Naše farmy jsou rozprostřené po celé České republice. Kudy naše maso putuje? Vše začíná u půdy Klíčem úspěšného chovu je především kvalitní...
Proč české kuřecí maso?
V České republice platí přísné normy jak na chov drůbeže, tak při výrobě drůbežího masa, které se u nás chladí pouze vzduchem v moderních...