backzpět 20. 4. 2022

Původ našeho kuřecího masa?

Naše farmy jsou rozprostřené po celé České republice. 

Kudy naše maso putuje?

  1. Vše začíná u půdy  

    Klíčem úspěšného chovu je především kvalitní krmivo. 

  2. Život na farmě

    Prioritou je spokojený chov bez známek strádání po fyzické i psychické stránce. Zvířata jsou pod neustálým veterinárním dohledem a péčí odborníků.

  3. Následuje zpracování masa

    O zvířata před porážkou pečujeme s pochopením, na jatka je odvážíme tím nejšetrnějším způsobem (peer systém) a maso neprodleně zpracováváme. Čerstvost, hygiena a kvalita nás ženou k tomu nejrychlejšímu doručení do českých obchodů.

  4. Na konci je váš prodejce

    Oblíbený obchod nebo řezník. Prodejce, který se o původ, kvalitu masa a spokojenost zákazníků zajímá.  

 

Identifikační značka 

Každý výrobek z kuřecího masa musí mít na obale uvedenou zemi původu kuřete a výrobního závodu, kde bylo zpracováno. Toto označení, nazývané identifikační značka zdravotní nezávadnosti, je uděleno pouze podniku, který splňuje hygienické a veterinární požadavky pro výrobu potravin živočišného původu.

Každá identifikační značka má oválný tvar. Ve střední části oválu musí mít být uvedeno veterinární schvalovací číslo závodu a v horní části zkratka země daného členského státu. Výrobky českých potravinářů mají v oválu zkratku CZ. Zkratka ES je označení pro Evropskou unii.

Naše identifikační značky

Každý z našich výrobních závodů má své identifikační číslo.

       

KUŘE S RODOKMENEM

Naše kuře s rodokmenem má přiděleno tzv. rodné číslo, které naleznete na etiketě. Rodné číslo kuřete prozradí veškeré zajímavé informace o konkrétní farmě, na které kuře vyrůstalo. Dozvíte se také, čím bylo krmeno nebo kde bylo zpracováno. Ověřit původ můžete na www.kuresrodokmenem.cz