Původ našeho kuřecího masa?
Naše farmy jsou rozprostřené po celé České republice.
Kudy naše maso putuje?
-
Vše začíná u půdy
Klíčem úspěšného chovu je především kvalitní krmivo.
-
Život na farmě
Prioritou je spokojený chov bez známek strádání po fyzické i psychické stránce. Zvířata jsou pod neustálým veterinárním dohledem a péčí odborníků.
-
Následuje zpracování masa
O zvířata před porážkou pečujeme s pochopením, na jatka je odvážíme tím nejšetrnějším způsobem (peer systém) a maso neprodleně zpracováváme. Čerstvost, hygiena a kvalita nás ženou k tomu nejrychlejšímu doručení do českých obchodů.
-
Na konci je váš prodejce
Oblíbený obchod nebo řezník. Prodejce, který se o původ, kvalitu masa a spokojenost zákazníků zajímá.
Identifikační značka
Každý výrobek z kuřecího masa musí mít na obale uvedenou zemi původu kuřete a výrobního závodu, kde bylo zpracováno. Toto označení, nazývané identifikační značka zdravotní nezávadnosti, je uděleno pouze podniku, který splňuje hygienické a veterinární požadavky pro výrobu potravin živočišného původu.
Každá identifikační značka má oválný tvar. Ve střední části oválu musí mít být uvedeno veterinární schvalovací číslo závodu a v horní části zkratka země daného členského státu. Výrobky českých potravinářů mají v oválu zkratku CZ. Zkratka ES je označení pro Evropskou unii.
Naše identifikační značky
Každý z našich výrobních závodů má své identifikační číslo.
KUŘE S RODOKMENEM
Naše kuře s rodokmenem má přiděleno tzv. rodné číslo, které naleznete na etiketě. Rodné číslo kuřete prozradí veškeré zajímavé informace o konkrétní farmě, na které kuře vyrůstalo. Dozvíte se také, čím bylo krmeno nebo kde bylo zpracováno. Ověřit původ můžete na www.kuresrodokmenem.cz
Další články
Proč české kuřecí maso?
V České republice platí přísné normy jak na chov drůbeže, tak při výrobě drůbežího masa, které se u nás chladí pouze vzduchem v moderních...
Přínosy kuřecího masa pro zdraví
Kuřecí maso je bohatým zdrojem bílkovin, tuků, minerálních látek i vitamínů. Kvalitní bílkoviny Mezi největší benefity kuřecího masa...