backzpět 20. 4. 2022

Přínosy kuřecího masa pro zdraví

Kuřecí maso je bohatým zdrojem bílkovin, tuků, minerálních látek i vitamínů.

Kvalitní bílkoviny

Mezi největší benefity kuřecího masa pro naše zdraví bezesporu patří vysoký obsah kvalitních bílkovin, které jsou pro naše tělo lehce stravitelné. Vysoký obsah bílkovin zase ocení sportovci, kteří budují svalovou hmotu.

Nízké množství tuku

Kuřecí maso obsahuje přirozeně nízké množství tuku, zejména pokud se konzumuje bez kůže. Díky tomu je ideální potravinou pro redukční dietu.

Esenciální aminokyseliny

Obsahuje také všechny esenciální aminokyseliny, jejichž využitelnost v našem těle je vysoká.

Vitamíny a minerály

Kuřecí maso je významným zdrojem vitamínů, především skupiny B a vitamínů rozpustných v tucích A a D. Vitamíny skupiny B pomáhají tělu metabolizovat sacharidy, aminokyseliny i tuky. Kuřecí maso obsahuje také řadu minerálů jako železo, vápník, sodík, fosfor, hořčík a zinek.

Nejnižší uhlíková stopa

Pokud máte rádi maso a zároveň chcete minimalizovat dopady na životní prostředí je kuřecí maso lepší volbou mezi jinými masy. Z nejčastěji konzumovaných druhů masa produkuje kuřecí maso nejméně oxidu uhličitého (6,9 kg CO2). Zdroj EWG and CleanMetrics